maandag 21 januari 2013

Toetsend leren

We zijn bijna halverwege het schooljaar en dé Cito toets staat voor de deur. Alle kinderen hebben onlangs een oude cito toets gemaakt en de score is met de kinderen besproken. Belangrijker nog, we hebben opgaven nagelopen. Wat staat er nu precies, wat wordt er van je gevraagd?
Veel kinderen hadden een "oh natuurlijk" momentje. Ze kwamen er achter dat goed lezen en bekijken van de vragen toch wel belangrijk is. De toets is uiteraard een momentopname en alle kinderen hebben vorige week een advies gekregen over hun niveau. Alle kinderen willen uiteraard een mooie score behalen. Daar hebben ze de afgelopen jaren hard aan kunnen werken. Er zijn kinderen die nog graag iets extra willen doen. Dat kan. Op de yurlspagina van de klas is een tabblad Cito. Hier staan oefeningen die ze kunnen maken. Als je deze oefeningen maakt ben je gericht aan het oefenen voor de eindtoets. Oók kunnen kinderen gebruik maken van toetsend leren. De kinderen hebben hiervoor een inlognaam en code gekregen van school. Er zijn reeds kinderen aan het oefenen op deze site. Super!
 
Voor sommige kinderen is het fijn om nog extra te oefenen. Ze worden hierdoor wat zekerder van zichzelf. We gaan deze 3 weken nog even flink aan de slag en dan kunnen we genieten van het carnavalsfeest.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten