donderdag 27 december 2012

Aankomende januari maand

Beste ouders en kinderen,

De kerstdagen zijn weer achter de rug en we kijken alweer uit naar de laatste dag van het jaar. Voor de meeste kinderen zijn de eerste 2 maanden van 2013 een spannende tijd. In de tweede schoolweek krijgen alle kinderen hun definitieve verwijzing van Het Telraam en staat ook DE cito toets op ze te wachten. Alle kinderen worden in de maand januari nog even voorbereid op deze toets. Ze maken kennis met de vraagstelling en de diverse onderdelen. De kennismaking zal al snel plaatsvinden, de eerste schoolweek reeds en wel op de 9e 10e en 11e januari. Wij hopen op deze manier alle kinderen optimaal voor te bereiden en de grootste spanning weg te nemen.

De adviesgesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 15 en donderdag 17 januari. De kinderen worden bij deze gesprekken ook verwacht. Het is gebruikelijk dat de directeur en de groepsleerkracht bij deze gesprekken aanwezig zijn. Zo ook dit jaar.
Ik wil dit keer proberen om de gesprekken digitaal te plannen. U zult hiervoor digitaal een uitnodiging krijgen met daarin een beschrijving. Voor mij ook een nieuwe wijze van plannen, maar wellicht een hele prettige.

Eind januari worden de standaard toetsen van Cito M8 afgenomen. Dit om de vorderingen van de leerlingen te meten door een onafhankelijk instrument. Het betreft hier de gebieden: Rekenen/Wiskunde, Spelling, Begrijpend lezen en Tempotoets (lezen). Dit zal plaatsvinden van dinsdag 22 januari tot en met vrijdag 25 januari. De ochtenden zullen voor een groot deel in het teken staan van de afname.

De Cito eind toets staat gepland in week 6 van dinsdag tot en met donderdag. Aankomende afname biedt Cito 2 versies aan. De "gewone" Cito en een niveautoets Cito. In de politiek zijn daaromtrent ontwikkelingen. Klik hier voor het artikel. Een daadwerkelijk aanbod van 2 verschillende toetsen staat dus nog niet vast.
De laatste dag van deze week kunnen alle kinderen welverdiend Carnaval vieren op school met Prins Thijs en Prinses Imke.

Ik hoop hiermee jullie weer op de hoogte te hebben gebracht van de komende tijd en wens jullie nog fijne dagen toe en we zien elkaar sowieso in de tweede schoolweek.

Iedereen een goed uiteinde.
Groeten,
Jeroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten