dinsdag 11 december 2012

Vuurwerkles bureau HALT

De ochtend zijn we begonnen met een verhaal bij de Kerstboom. Een Keizer die het ECHTE verhaal van Kerst wilde horen.

Deze ochtend werden de leerlingen getracteerd op een gastles van Sandhiya van bureau HALT. Gespitste oren en grote ogen luisterend naar het verhaal over afspraken, gevolgen van vuurwerk.

De rekenles was voor vandaag een hele uitdaging: Priemgetallen. De kinderen kunnen nu prima priemgetallen herkennen en morgen krijgen ze te horen waarvoor je ze kunt gebruiken.
De taalles was wederom een voorbereiding op het taalproject van volgende week. De kinderen gaan dan in groepjes een boekje schrijven voor kinderen uit groep 4 of 5. Ze treffen deze dagen voorbereidingen en gaan het volgende week verwerken in groepjes.

Vanmiddag hebben de kinderen voor het laatst aan geschiedenis kunnen werken. Morgen zullen alle kinderen het gemaakte werk presenteren aan elkaar en krijgen ze ook meerdere presentaties te zien. Gisteren is er al een blad uitgedeeld m.b.t. geschiedenis. Dit blad kunnen ze thuis nog een keer lezen/bestuderen en vrijdag krijgen ze daar een paar vragen over in de klas.
Er zijn zelfs enkele kinderen zo dapper geweest om vandaag na schooltijd een presentatie te verzorgen voor de leerkrachten. Super.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten