vrijdag 14 juni 2013

Op reis......bestemming bereikt.

Vanmorgen was het dan zover. De kinderen van groep 8 hebben in tweetallen een camping gezocht voor hun meester en gezin in één van de provincies.
 
De vakantie bestemmingen worden gepresenteerd aan de klant(en). Alvorens we gingen genieten van alle presentaties hebben we samen afspraken gemaakt waarop we de challenge gingen waarderen (niet beoordelen). Ieder tafelgroepje (ik heb er 5) schreef 2 items op ,een A-4 blad, die zij belangrijk vonden om te waarderen. Deze werden opgehangen op het bord. Alle kinderen kregen hierna 1 sticker en moesten deze plakken bij hét item dat zij belangrijk vonden. Tuurlijk hartstikke lastig om een keus te moeten maken uit 10. Ze vonden het belangrijk om te waarderen op: 1 verzorging en 2 voldoende informatie. Wel even kort besproken wat zij verstonden onder: voldoende informatie.
 
De klanten waren inmiddels gearriveerd. Chantal van @thuisklas en haar dochter Maud (6 jaar). Laatste was toevallig vrij deze dag.
 
We konden van start. Opvallend was dat de inhouden van de presentaties heel verschillend waren. Veel presentaties zaten op inhoud met als belangrijkste item, de keus van de camping. Was ook de opdracht. Anderen vertelden ,uit zichzelf, iets over de samenwerking onderling of over hetgeen ze van de challenge hadden geleerd. Geweldig mooi om deze verschillen te zien. De presentaties waren gemaakt in: PowerPoint, prezi, in word en in een folder. Hieronder enkele links naar uiteindelijke presentaties van kids:

 
Iris met haar presentatie.

De aangevraagde folders werden keurig aan de klant overhandigd. Zit prachtig materiaal bij.
 
 
 De klant luisterde kritisch mee en maakte de nodige (aan)tekeningen.
 
Aan het eind van de presentaties was ik aan de beurt om te leren van de feedback van de kinderen. Vandaar onderstaand evaluatieformulier dat ze moesten invullen. Nu bezig om alle antwoorden van de kinderen te bekijken en deze in te vullen per blok. Leren houdt nooit op. #neverstoplearning
 

Komend weekend maar eens aan de slag gaan met de aanbevolen campings. We gaan ons met z'n 5-en er maar eens over buigen. Besloten is wel dat de 'winnende procincie/camping' een ansichtkaart krijgt opgestuurd van de klant vanaf dé camping. Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten