zondag 22 juni 2014

Wij(s) op reis...

...laat maar komen. Met die woorden eindigde ik mijn vorige blog. Nou afgelopen vrijdag zijn ze gekomen hoor. 10 fantastische presentaties van 10 campings gevonden in 9 verschillende provincies. De techniek liet ons helaas in de steek. Binnen de gemeente waren er problemen met de internetverbinding. De kinderen hebben de presentaties dus veelal uit het hoofd moeten doen. Ze hadden zich zo verdiept in alle gegevens dat zelfs het presenteren uit het hoofd geen probleem was. Knap hoor.
De klanten waren inmiddels gearriveerd in de personen van Maud en Chantal. Ikzelf was uiteraard ook aanwezig. 3 van de 5 gezinsleden waar de kinderen de reis voor hadden uitgezocht, present. Campings werden zo goed mogelijk aan ons verkocht. Natuurlijk werd er verteld wat er allemaal te doen was op de camping en in de directe omgeving. Het bleek nog lastig voor enkele groepen om binnen het budget te blijven. Alle groepen wisten wel keurig te vertellen wat de tarieven zijn op de camping. Kamperen blijkt toch niet zo goedkoop te zijn als ze dachten.

Zelfs Maud (7 jaar) had voorbereidingen getroffen om zich het best te kunnen oriƫnteren op de campings. Ze had de zaken die voor haar van belang waren op een rij gezet op 1 papier. Tijdens de presentaties was het een kwestie van smileys kleuren. Jammer dat ze bij de presentaties nu geen beelden had. Dat maakt het met name voor haar lastig om een keus te maken. Volgend weekend zijn we weer met z'n 5-en en dan maken we samen een keus.

De groepjes hebben ook verteld hoe ze de sleutelvaardigheden hebben ingezet. Het ging om "communicatieve vaardigheden", "kritische denkvaardigheden" en  "communicatieve vaardigheden". WWW (what went well...) en EBI (even better if...) passeerden ook de revue. Waar ben je trots op, wat verliep naar wens. Wat zou je een volgende keer anders doen?

De vele folders kregen wij overhandigd van de kinderen en daarmee zijn we thuis aan de slag gegaan. Chantal en ik hebben alles op een rijtje gezet. Wij hebben een voorselectie gemaakt voor onze 3 kinderen. Er zijn nu in totaal nog 5 campings in de race. Wij zien onszelf op al deze campings wel staan.

 3 van de 5 campings die nog in de race zijn zijn:
1

1 Camping de Breede in Groningen (Florien-Cees-Rinze)
2 Camping 't Hout in Friesland (Vera-Bo-Madelief)
3 Watersportcamping Heeg in Friesland (Charlotte-Rosanne-Linsie)
4 ?
5 ?

2

3
Lees hieronder het fantastische mailtje van Karin van Watersportcamping Heeg. Fijn dat er mensen zijn die de kinderen nog enthousiaster kunnen maken. Er is over en weer contact geweest tussen haar en de kinderen: via de mail, twitter en telefonisch. Er is zelfs een fantastische deal uitgekomen. Lees maar eens.
 

Nog 5 nachten slapen en dan nemen wij een besluit. 1 camping komt als winnaar uit de bus. De kinderen die deze camping voor ons hebben uitgezocht, krijgen via de post een ansichtkaart tijdens de vakantie. Ik meld vooraf niet in de klas wie de winnaars zijn geworden. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten